Huishoudelijke houtverwarming, binnenkort een premie van de overheid?

Green Deal


Komt er binnenkort een premie, een subsidie, een vervangingspremie of een schrootpremie voor je oude kachel? Wellicht niet maar er wordt gewerkt aan een green deal.

De Green Deal is een vrijwillige overeenkomst tussen (privé)partners en de Vlaamse overheid om samen een groen project te starten, samen obstakels aan te pakken en samen acties te ondernemen. De Green Deal huishoudelijke houtverwarming is momenteel nog in opmaak en is een onderdeel van het Vlaamse luchtplan. 

Tegelijk geeft deze Green Deal een heel duidelijke boodschap: het gebruik / bezit van een houtkachel wordt niet verboden!

Signaal van en voor de sector


Vuur & Techniek kijkt, samen met alle collega's, uit naar de ondertekening van de Green Deal die voor de sector een duidelijk signaal geeft: de sleutel tot de verbetering van de luchtkwaliteit ligt in onze handen. Oude houtkachels vervangen door nieuwe innovatieve houtkachels met automatische luchtsturing of pelletkachels betekent:
•    meer comfort,    
•    minder verbruik,    
•    betere luchtkwaliteit.

Bent u zelf in het bezit van een kachel ouder dan 10 jaar? Overweeg de aankoop van een moderne, innovatieve hout- of pelletkachel, u doet er uzelf én het milieu een groot plezier mee! 

De voorlopige versie van de Green Deal vindt u hier.

keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Contacteer ons nu!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x