Pelletketels

ALTERNATIEF VOOR STOOKOLIE (MAZOUT), GAS EN ELEKTRICITEIT

Verwarm uw woning en water met pellets

Is uw gasketel, mazoutketel of warmtepomp aan vervanging toe? Vervang hem door een pelletketel van ÖkoFEN of BlueBurn. De installaties van ÖkoFEN en BlueBurn werken heel performant, ook in nieuwbouw en passiefwoningbouw. Ze zijn zuinig en betrouwbaar.
Naast pelletketels voor gezinswoningen, biedt ÖkoFEN ook toestellen aan met een groter vermogen. Perfect geschikt om hotels, sporthallen, bedrijfsgebouwen ... te verwarmen.
BlueBurn is een pelletketel gebaseerd op de technologie van ÖkoFEN. Hij zorgt voor uw verwarming en het sanitair warm water. Met een minimum aan opties is hij voordelig qua prijs.

Hoe werkt het?

Uw pelletketel kan zonder probleem aangesloten worden op een bestaande centrale verwarmingsinstallatie. Pelletverwarming is geschikt voor zowel radiatoren als vloerverwarming. Gaat u bouwen? Dan kunt u meteen uw pelletketel integreren.
Een pelletketel van ÖkoFEN of BlueBurn werkt volledig automatisch:

  • aanvoeren en ontsteken van pellets
  • reinigen van de warmtewisselaar
  • regelen van de temperaturen

Wat heb je nodig?

De ketel

De pelletketel is het hart van de installatie. Voor radiatoren voldoet de klassieke ketel prima (ÖkoFEN of BlueBurn). Voor wand- of vloerverwarming opteert u best voor een condenserende ketel van ÖkoFEN. Deze haalt extra energie uit de rookgassen door de lage retourtemperatuur. U bespaart zo 7 tot 15% vergeleken met een klassieke ketel.

Opslag

ÖkoFEN biedt in totaal meer dan vijftig oplossingen aan voor de opslag van pellets. U kunt opteren voor een textielsilo van ÖkoFEN, verkrijgbaar in verschillende formaten, van 450 kg tot 12 ton. Of u kunt zelf een voorraadruimte(laten) bouwen met de afmetingen die u het beste passen. Hiervoor biedt ÖkoFEN alle benodigdheden aan.Hou rekening met een jaarverbruik van ongeveer 300 kg pellets per kW warmteverlies van uw woning. Een woning met bijvoorbeeld 15 kW warmteverliezen zal ongeveer 4500 kg pellets per jaar verbruiken. Deze hoeveelheid pellets kan in de silo KGT2620 (260x200 cm) gestockeerd worden.Bij een BlueBurn pelletketel is een systeem met silo niet mogelijk. U vult zelf de pellets in de ketel regelmatig bij met de hand

Bediening

Met het digitaal aanraakscherm van ÖkoFEN kunt u alle temperaturen van de ruimtes en van het warm water instellen en controleren. U kunt dit eventueel zelfs via uw smartphone of tablet regelen.

De Blueburn heeft ook een aanraakscherm, met minder opties.

Buffervat

Bij ÖkoFEN en BlueBurn wordt de verbranding en modulatie (het aanpassen van het vermogen aan de warmtebehoefte) heel performant geregeld. Een buffervat is dus niet langer noodzakelijk.


Een buffervat heeft evenwel voordelen zoals een hoger sanitair comfort, de extra zonneopslagcapaciteit en het hydraulisch evenwicht.

Zonnepanelen?

De ÖkoFEN en BlueBurn pelletketels zijn perfect combineerbaar met zonnepanelen. Zo kunt u de pelletketel in de zomer volledig uitschakelen. Gebruikt u een buffervat en vloerverwarming, dan kunt u met zonnepanelen de verwarming ondersteunen. Voor het sanitair warm water voorziet u best een boiler van 300 liter, met 6 m2 zonnepanelen (voor een gezin tot 6 personen).

Wilt u verwarmingsondersteunend werken, voorzie dan minstens 1 m2 zonnepaneel per 100 liter bufferinhoud.

Kostprijs?

Iedere installatie en situatie is verschillend.
Wenst u alvast een brochure met bijhorende prijslijst te ontvangen? Vraag deze aan via ons contactformulier.


OPGELET: we nemen graag voldoende tijd om uw project te bespreken, daarom werken we voor de pelletketels enkel op afspraak. Een afspraak boek je best telefonisch op het nummer 011/70 71 58.keyboard_arrow_up

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x